Helsingin parhaat sisustusliikkeet

Helsingissä on runsas valikoima upeita sisustuskauppoja, jotka tarjoavat löytöjä moneen makuun. Tarjolla on niin kotimaista laatua kuin kansainvälisiä huippumerkkejäkin. Ostoksia voi tehdä pienellä budjetilla tai halutessaan ostoksiinsa voi sijoittaa enemmänkin rahaa. Myös itse liikkeet vaihtelevat suurista, monipuolisen valikoiman liikkeistä pikkuisiin ja intiimeihin putiikkeihin. Valinnanvaraa siis löytyy!

Seuraavassa tietoa muutamasta ehdottomasti tutustumisen arvoisesta designliikkeestä, joissa kannattaa vierailla. Osassa liikkeitä ostosten tekeminen on mahdollista myös netin välityksellä.

Design District Helsinki

Kodinsisustuksen ystävien iloksi pääkaupunkimme sydämestä löytyy Design District Helsinki eli luovien tekijöiden keskittymä. Alue levittäytyy Punavuoresta aina Kaartinkaupunkiin, Kamppiin ja Ullanlinnaan asti. Pienehkön alueen sisällä on laaja valikoima todella mielenkiintoisia putiikkeja niin sisutuksen, kuin esimerkiksi muodinkin ystäville.

Alueella pääsee tutustumaan myös taiteeseen erilaisissa museoissa ja gallerioissa. Vireä yhteisö järjestää lisäksi monenlaisia tapahtumia, joihin kannattaa ehdottomasti osallistua. Alueen liikkeistä ja tapahtumista löytää lisätietoa Design District Helsingin nettisivuilta.

Artek Helsinki ja Toisto

Yksi mielenkiintoinen liike Design District Helsingissä on Artek Helsinki. Myymälä on kahden kerroksen kokoinen ja siellä on upea valikoima tuotteita sekä Artekilta että kansainvälisiltä brändeiltä. Kansainvälisiltä yrityksiltä on tarjolla sekä klassikkoja että uutuuksia. Valinnanvaraa todellakin löytyy, sillä lisävaihtelua tuovat tarkoin valikoidut sesonkituotteet. Liike on vierailemisen arvoinen jo siitäkin syystä, että siellä on vaihtuva näyttely, joka esittelee taiteen, arkkitehtuurin ja muotoilun helmiä. Tarjolla on myös sisustussuunnittelu-, ompelu- ja verhoilupalveluita.

Vintagen ystävien kannattaa puolestaan tutustua Kruunuhaassa sijaitsevaan designliike Toistoon. Myymälän valikoimissa painottuvat 1920–1940-luvut ja sieltä löytää ihania art deco- ja funkishuonekaluja sekä sisustusesineitä. Tämän vuonna 2012 perustetun sisustuskaupan toimintaideologiana on tarjota maailmalta kerättyjä sisustusesineitä uusille omistajille. Ulkomaalaisten löytöjen lisäksi liike tarjoaa löytöjä myös kotimaisilta suunnittelijoilta. Valikoimissa on esimerkiksi Alvar Aallon suunnittelemia huonekaluja sekä Hetekan ja Merivaaran kalusteita. Toistossa on myynnissä jonkin verran myös uusia esineitä, niitä etsiville.

Formverk

Formverk on täydellinen paikka modernin muotoilun ystäville. Yrityksellä on kaksi toimipistettä: Formverk Store ja Formverk Living. Näistä molemmat sijaitsevat Annankadulla. Myymälässä näkyvät erinomaisesti vuoden 2018 sisustustrendit, joten oman kodin sisustuksen päivittäminen ajan tasalle on Formverkin valikoimien avulla helppoa. Liikkeen valikoimista löytyy sekä skandinaavista että kansainvälisempää muotoilua, ja tuotevalikoima on monipuolinen. Sohvien ja muiden huonekalujen lisäksi myymälästä löytyvät myös valaisimet ja erilaiset sisustusesineet. Ostoksia on mahdollista tehdä myös verkossa.

Tutustu helsinkiläisten sisustuskauppojen tarjontaan

Edellä siis kuvattuna muutama tutustumisen arvoinen helsinkiläinen sisustuskauppa. Kuten aiemminkin on todettu, Helsingin designliikkeiden määrä on huikea, joten tässä on vain pieni vilkaisu joihinkin kiinnostavimpiin myymälöihin. Muita kivoja ostospaikkoja löytyy helposti esimerkiksi netistä. Eikä mikään estä tietenkään tekemästä kävelylenkkiä keskustassa, mielenkiintoisia putiikkeja tulee helposti vastaan esimerkiksi Design District Helsingin alueella. Erilaiset isommat ja pienemmät kaupat tarjoavat löytöjä niin kotimaisen kuin kansainvälisen muotoilun ystäville.