Kodin sisustustrendit vuodelle 2018

Mietin jo aivan innolla, miten tulen hyödyntämään vuoden 2018 kuumimpia trendejä oman kotini sisustuksessa. Vaikka suosin totta kai ajattoman tyylikkäitä huonekaluja ja esineitä, trendituotteilla on kiva tuoda jotain uutta ja inspiroivaa omaan kotiin. Eikä trendejä ole tietenkään pakko noudattaa mitenkään orjallisesti! Niitä voi soveltaa omaan makuun sopien.

Seuraavaksi ajattelinkin käydä läpi joitain vuoden 2018 sisustustrendejä, jotta myös te blogini lukijat voitte napata vinkkejä omien kotienne piristämiseksi.

Samettia ja pellavaa

Jospa aloittaisin tekstiileistä. Sametti on yksi vuoden 2018 isoista jutuista. Aivan mahtavaa, sillä se on jo ennestään yksi lempimateriaaleistani. Omaa kotia voi siis piristää nyt trendikkäillä samettiverhoilla tai sohvatyynyillä. Sohvatyynyt ovat muutenkin aivan paras keksintö! Niitä vaihtelemalla saa juuri sellaista kivaa vaihtelua kotiin: yksinkertaisesti ja pienelläkin budjetilla. Sametin lisäksi tekstiileissä näkyvät nyt myös harvaan kudottu intianpuuvilla ja pellava – joko karheana tai pehmeäksi pestynä.

Punaista, ruskeaa ja sinapinkeltaista

Yksi niistä asioista, mikä ihmisiä kiinnostaa aina trendeistä puhuttaessa, ovat värit. Eli mitkä värit ovat in vuonna 2018? Yhtenä vastauksena voi pitää ainakin punaista. Ja näyttäisi siltä, että jo pidempään suositun vaaleanpunaisen rinnalle on nyt tulossa laajempi skaala punaista. Eli kaikki punaisen sävyt aina syvästä viininpunaisesta sameaan roosan ovat nyt kuumaa kamaa. Eli – kuten muulloinkin – kannattaa valita sen mukaan, mikä näyttää omaan silmään mieleiseltä.

Erityisesti tummemmat punaisen sävyt ovat siitä ihania, että jo pienillä punaisilla yksityiskohdilla saa lämpöä ja pirteyttä kotiin. Ja ne sopivat erityisen hyvin yhteen toisen vuoden 2018 trendikkään värin eli ruskean kanssa. Ja nythän on sitten materiaaleissa nousussa erityisesti tumma puu. Näistä värisävyistä saakin aivan upeita yhdistelmiä. Eikä kannata unohtaa myöskään sinapinkeltaista, joka on yksi vuoden trendiväreistä. Itse ajattelin nostaa tätä väriä esiin jo aiemmin mainitsemissani sohvatyynyissä.

Pyöreät muodot

Olen jo ehtinyt miettiä vuoden trendejä myös keittiöni kannalta. Keittiö on ehdottomasti yksi kotini lempihuoneista ja vietän siellä aikaa melko paljon. Rakastan ruuanlaittoa ja uusien reseptien kokeilua. Yksi harrastuksistani on maukkaiden kasvisruokien kokkailu – terveellistä ja hyvää! Ja hyväksi myös ympäristöllemme, mikä on yksi minulle tärkeä asia. Muodoista pyöreä on nyt in ja olen ajatellut, että vaihtaisinkin keittiöni pöytää ja valitsisin tällä kertaa trendikkään pyöreän pöydän.

Kirppislöytöjä

Suoraan sanottuna olen erittäin innoissani jo pelkästään ajatellessani ja suunnitellessani, mitä muodonmuutoksia seuraavaksi kodilleni teenkään. Ja uutta ilmettä saa usein jo aivan pikkurahalla! Itse olen esimerkiksi kova kiertämään kirpputoreilla ja teen sieltä monesti aivan mahtavia löytöjä. Kirppikset sopivat myös omaan ideologiaani siitä, että aina ei tarvitse ostaa uutta ja laadukkaat esineet kestävät kyllä aikaa. Mutta tässä siis joitakin vuoden 2018 trendejä, toivottavasti sait niistä ideoita ja inspiraatiota!