Tervetuloa designaiheisen blogini pariin!

Tervetuloa seuraamaan blogiani! Toivottavasti tulette viihtymään kirjoitusteni parissa. Kirjoitan tässä blogissa kaikesta designiin liittyvästä – ja varmaan samalla hieman elämästänikin. Ensimmäiseksi minun pitäisikin varmaan kertoa teille jotain itsestäni ja siitä, miksi olen blogissani tällaiseen aihepiiriin päätynyt.

Kutsun itseäni nimellä Tiistai. Ja niin kutsuvat kaikki muutkin, se on lempinimeni, joka on vakiintunut yleiseen käyttöön jo aikoja sitten. Asun ja opiskelen Helsingissä, ja unelmanani ja tavoitteenani on työskennellä tulevaisuudessa sisustussuunnittelijana.

Olen aina rakastunut designia ja muotoilua – kaikkea hyvin suunniteltua ja kauniisti toteutettua. Uskon, että tämä on piirre, joka yhdistää ihmisiä, mutta tietysti minulla on opintojeni ja mielenkiinnon kohteitteni vuoksi hieman erilainen lähestymistapa asiaan. Haluan designista ammatin itselleni. Sen vuoksi ajattelinkin jakaa ajatuksiani ja näkemyksiäni designista ja muotoilusta tämän blogin kautta. Ehkä samalla saan jaettua hieman tietoa ja vinkkejä, joista voi olla iloa muillekin kauneuden ystäville.

Tulevaisuuteni sisustussunnittelijana

Saatan tosiaan samalla jakaa hieman myös tarinoita elämästäni ja siitä, millaista tällaisen opiskelijatytön arki on. Ei nyt aina niin kauhean hohdokasta: aikani menee suurelta osin opiskeluun ja tällaiseen aivan arkiseen puuhasteluun. Mutta kyllähän minullekin aina välillä sattuu ja tapahtuu! Yksi hauska tarina liittyy esimerkiksi siihen, mistä olen saanut lempinimeni Tiistai, mutta siitä en nyt kyllä ehdi kertoa sen enempää. Palaan asiaan mahdollisesti myöhemmin…

Tulevaisuudessa haluan siis toimia sisustussuunnittelijana, se on aina ollut unelma-ammattini. Voitte vain arvata, miten paljon käytän aikaani katsellen television sisustusohjelmia ja sisustuslehtien värikkäitä sivuja! Tiedän kyllä, että televisio ei anna täysin todellista kuvaa siitä, mitä sisustussuunnittelijan työ pitää sisällään. Siihen kuuluu myös vähemmän hohdokkaita käytännön tehtäviä, ja töitä joutuu tekemään usein iltaisin ja joskus öisinkin. Tuttavapiiriini kuuluu yötöitä tekeviä ihmisiä, joten uskon kuitenkin tietäväni mihin olen suuntaamassa.

Monta näkökulmaa muotoiluun

Minua kiehtovat sekä erilainen kotiin liittyvä design, kuten huonekalut, tekstiilit ja koriste- ja käyttöesineet; että myös muunlainen design, kuten vaatteiden ja korujen muotoilu. Sitten on tietysti vielä teollisen muotoilun osa-alue, eli kaikki teollisesti valmistettavat tuotteet. Ylipäätään muotoilussa voi pitää tärkeänä esteettisten puolien lisäksi toiminnallisuutta. Itse näen erityisen merkittävänä myös ympäristönäkökulmien huomioon ottamisen. Hyvä tuote on jo siinä mielessä ekologinen, että se kestää ja sitä ei ole tarvetta vaihtaa heti uuteen.

Designiin liittyykin monenlaisia eri näkökulmia ja puolia, joihin toivon pääseväni tutustuttamaan myös lukijani. Palaan näihin siis myöhemmissä kirjoituksissani. Ehkä olette nyt kuitenkin saaneet hieman kuvaa minusta blogin pitäjänä sekä siitä, mistä tulen kirjoittamaan. Toivon, että palaatte jatkossakin kirjoitusteni pariin! Nyt minun täytyy kuitenkin rientää. Olen sopinut tapaamisen, josta olen jo nyt – tapani mukaan – hieman myöhässä. Voikaa hyvin sillä välin, palaan taas pian koneen ääreen.